Online Lekcije za gitaru


Online Lekcije za gitaru. Na ovoj stranici pronaći ćete kolekciju besplatnih lekcija za akustičnu i električnu gitaru koje su trenutno objavljene na web stranici malaskolagitare.com

Nebitno dali ste početnik na gitari ili već imate nekoliko godina iskustva u sviranju gitare vjerujemo da će vam naše lekcije za gitaru pomoći u učenju i daljnjem razvijanju na gitari.

Redoslijed lekcija kreće od najosnovnijih prema naprednijim lekcijama za gitaru. Prvi dio lekcija obrađuje upoznavanje s gitarom, držanjem i anatomijom, dok u drugom krećemo s naprednijim lekcijama kao što su štimanje, učenje akorda, intervala, pentatonih skale itd… Popis se ažurira po objavi nove lekcije. Također pozivamo sve koji žele pridonijeti ovom popisom svojim znanjem i podijeliti ga sa našom zajednicom da nas kontaktiraju. (Više informacija kako objaviti svoju lekciju možete dobiti ovdje.)

Ukoliko ste početnik, savjetujemo da krenete od prvih lekcija te da se upoznate sa dijelovima gitare, pravilnim držanjem, položajem ruke na gitari, opremom za gitaru, štimanjem gitare i razlikom između akustičnih i klasičnih gitara.

online lekcije za gitaru

Online Lekcije za gitaru :

Osnove :

Štimanje gitare :

Akordi za gitaru :

Barre akordi :

Pentatonik skala :

Vježbe za gitaru :