Loop pedala TC Electronic Ditto – Looper po mjeri Gitarista


Loop pedala TC Electronic Ditto. Loop pedala Ditto je bez sumlje jedna od najboljih pedala trenutno dostupna na tržistu. Ono sto iPhone predstavlja u svijetu mobilnih uređaja, to je TC Electronic među loop pedalama i multiefektima. Bez obzira dali o Dittu čitate na raznim domaćim i stranim forumima, gitarskim časpopisima, recenzijama, Ditto je definitivno uvijek na vrhu najpoželjnijih loop pedala medu gitaristima.

Loop pedala TC Electronic Ditto – Dojam :

Loop pedala TC Eelectronic Ditto je izvanredna prije svega zato što je jednostavna za korištenje i najvažnije mnogima, cijenovno pristupačna. Pri projektiranju ove podale, TC Electronics se fokusirao na želje gitarista, odnosno željeli su napraviti loop pedalu po mjeri gitarista, za gitariste. Čitajući recenzije glazbenika koji su kupili ditto, mogu sa sigurnošću konstatirati da su u tome i uspjeli.

Osim što je jednostavna i funkcionalna pedala, kvaliteta zvuka je izvrsna (24 bit). Ovo je izuzetno važno jer kvalitetan zvuk čini veliku razliku u jasnoći slojeva loop-ova koje stvaramo.

Ditto je odličan i kada nije uključen, radi pravog Bypass-a (što znači da vas signal od gitare prolazi bez utjecaja na originalni zvuk). Također loop pedala Ditto ima analogno “suhi” signal, što znači da kada je uključen, suhi signal prolazi kroz pedalu (sve analogno) nepromijenjen. Ditto Looper primljen je dobro od strane gitarista iz razloga što vam daje osjećaj da svaka opcija – značajka koja je bitna za sviranje loop-ova je najbolja u klasi. Ukoliko želite pročitati recenzije i iskustva drugih gitarista koji su kupili Ditto, pročitajte ih na Thomann-u, čitati ćete samo sve najbolje o Dittu !

Loop pedala TC Electronic Ditto – Funkcije :

Sučelje na Ditto loop pedali nije moglo biti jednostavnije – imate jedan potenciometar za kontrolu glasnoće i jedan prekidač za upravljanje pedalom. Kratko i jasno ! Što se tehničkih specifikacija tiče imate 5 minuta vremenskom prostora za looping, što je po mom mišljenju dovoljno vremena za snimanje loop-a cijele pjesme. Također, ono sto se meni posebno sviđa jest da dobivate neograničen “overdubs”, što u prijevodu znači da možete snimati slojeve loop-ova neograničeno.

loop pedala TC Electronic Ditto Looper

TC Electronic Ditto Looper možete kupiti u najvećoj europskoj online trgovini Thomann uz 3 godišnje jamstvo i pravo povrata od 30 dana

Generalno, loop pedala TC Electronic Ditto može se u potpunosti upravljati jednim prekidačem, ali naravno treba vam malo ekperimentiranja, vježbe i prakse da se naviknete na ovu pedalu.

Kad pritisnite prekidač (footswitch) jednom – upaliti će se crvena lampica, što označava snimanje. Ako ponovno pritisnete – zaustaviti ćete snimanje i upaliti će se zelena lampica koja signalizira reprodukciju loop-a koje ste snimili (playback). Na originali loop “playback”, jednim pritiskom prekidača možete nadosnimavati nove loop-ove. Ukoliko niste zadovoljni snimljenim loop-om, pritisnite prekidač – zadrzite ga 1 sekundu i Ditto ce poništiti zadnji snimljeni loop. Za zaustavljanje kompletnog loop-a (playback) – za funkciju STOP – pritisnite prekidač 2 puta.

Ponavljam, potrebno je malo vremena da se naviknete na ove kontrole (posebno dupli klik za zaustavljanje), ali vjerujem da će vam nakon nekoliko sati eksperimentiranja i vježbe ove kontrole postati prirodne.

Loop pedala TC Electronic Ditto nije u potpunosti bez nedostataka. Kao prvi nedostatak – nema bateriju. Ditto morate napajati pomoću 9V adaptera od 100 mA i više. Moju loop pedalu Ditto kupio sam u Thomann-u, uz kojeg sam kupio adapter koji je bio preporučen za ovu njega i radi savršeno.

Možda jednostavnost ove pedale neće biti za svakoga. Ukoliko ste gitarista koji na svojim live nastupima ima potrebu za kompleksnijim aražmanima, trebati ćete loop pedalu koja pruža više mogućnosti od onoga što pruža Ditto. Za razliku od nekih loop pedala na tržištu, na Dittu niste u mogućnosti memorirati loop-ove. To sigurno nije praktično ako imate mnogo pjesama koje izvodite live. Također, recimo ako pišete pjesmu i dođete do jednog sjajnog riffa ili melodije, morati ćete se povezati s nekim uređajem (primjer: laptop itd..) da to snimite za kasnije i sačuvate. Čim isključite Ditto iz napajanja gubite sve sto je trenutno na njemu pohranjeno. Naravno, to nije nužno nedostatak ukoliko vam treba loop pedala za vježbu i manje zahtjevne live izvedbe. Dakle, na vama je da procijenite što želite i očekujete od svoje loop pedale.

Loop pedala TC Electronic Ditto – Zaključak :

Loop pedala TC Electronic Ditto looper doista je jedna od trenutno najboljiih dostunih loop pedala. Za pisanje pjesama, vježbu i upotrebu uživo. Kvaliteta snimanja je sjajna, a utjecaj na originalni zvuk gitare je minimalan, točnije nepostojeći. Ukoliko su vaša očekivanja za loop pedalu jednostavna, ovo je definitivno loop pedala za vas.

Mislim da recenzije gitarista dovoljno govori o kvaliteti ove loop pedale, a pogotovo ako uzmemo u obzir cijenu od 100 € koja je izuzetno povoljna i pristupačna. Ditto je izuzetno praktičan za vježbanje koji će itekako poboljšati vaše sviranje gitare, ritam, solo, kreativnost itd…

Loop pedala TC Electronic Ditto definitivno je jedna od najboljih !

Recenzija
Datum recenzije
Proizvod
TC Electronics Ditto Looper
Naša ocjena
51star1star1star1star1star

Mala Škola Gitare - komentari