Klasična gitara Yamaha C40 Recenzija

Klasična gitara Yamaha C40 jedna je od najpopularniji gitara među početnicima. U današnjoj velikoj ponudi gitara na tržištu Yamaha gitare su oduvijek imale vodeću poziciju, posebno kod početnika koji su u potrazi za klasičnom gitarom namjenjenoj prvenstveno za početnike.

Konkretno u slučaju C40 na sužbenoj stranici Yamaha ističe da se radi od klasičnoj gitari normalne-pune veličine 4/4 te da je dizajnirana i izrađena isključivo da zadovolji potrebe početnika.

Klasična gitara Yamaha C40 – Mišljenje

Kao prvo treba uzeti u obzir da se radi o klasičnoj gitari namjenjenoj isključivo za početnike, stoga svi koji očekuju nešto više od toga, odnosno super kvalitetnu gitaru za tu cijenu razočarati će se. Dakle bilo bi pretjerano očekivati nešto više od ove gitare nego što stvarno jest. Sagledajmo klasičnu gitaru C40 iz prespektive jednog početnika koji nije nikad imao gitaru, a htio bi je kupiti ali ipak ne bi volio potrošiti previše na hobi za koji nije siguran da će mu se svidjeti svidjeti.

Klasična gitara Yamaha C40 – Izrada 

Klasična gitara Yamaha C40 je kvalitetno izrađena gitara s obzirom da se radi o gitarama koje doslovno idu po potraci, veliki plus Yamahi što su dosljedni svojoj kvaliteti neovisno o cjenovnom rangu.

Prednja ploča rezonante kutije- tijela izrađena je od smreke – što je uobičajeno za ovu klasu gitare. Bočni i stražnji dijelovi gitare izrađeni su od Meranti drva. Lijepa prirodna natural boja. Širina vrata je standardne širine kao i kod ostalih klasičnih gitara. Hvataljka je od palisandera, vrat od nato drveta. Ponovno, sve standardno.

Super je kod Yamahe što uvijek ima u ponudi pakete za početnike. Tako da ovisno o tome koji paket odaberete klasična gitara Yamaha C40 može doći s navlakom, štimerom, dodatnim žicama, stalkom itd…

Naravno na gitari su postavljene nove tvorničke žice kao i na svim novim gitarama općenito. Žice doduše i nisu neke kvalitete, ali čim ih zamjenite gitara će zvučati bolje bar duplo bolje.

Klasična gitara Yamaha C40 – Zvuk 

Namjerno sam testirao zvuk na originalnim žicama, dakle nisam ih mjenjao iz razloga da mogu objektivno reći kako gitara zvuči ravno iz paketa. Za većinu početnika, zvuk klasične gitare Yamaha C40 biti zadovoljavajući, posebno za vježbu i za dobar temelj za buduće sviranje i učenje. Kao što sam naveo ranije, promjenom žica će se zvuk samo poboljšati. Svakako Vam preporučam da kupite i novi paket žica čim kupite gitaru. Trošak je otprilike 60,00 kn za paket, a razlika u zvuku je itekako uočljiva.

Gitaru možete kupiti u najvećoj europskoj online trgovini Thomann uz 3 godišnje jamstvo i pravo povrata od 30 dana. Thomannovu ponudu Yamaha C40 gitare možete pogledati ovdje.

gitara Yamaha C40, klasična gitara Yamaha C40

Klasična gitara Yamaha C40

Klasična gitara Yamaha C40 – Svirljivost 

Klasična gitara Yamaha C60 je definitivno pobjednik u ovoj kategoriji u odnosu na konkurenciju. Prednost kupovine klasične gitare Yamaha u odnosu na no-name gitara je u tome što znate u naprijed što kupujete i znate da će gitara sigurno zadovoljiti vaše potrebe. Dakako time ne želim podcijeniti no-name gitare jer ima modela koji stvarno znaju iznenaditi kvalitetom.

Klasična gitara Yamaha C60 je definitivno pouzdana klasična gitara. Mnogo mojih učenika koristi ovu klasičnu gitaru i osobno nisam nikada uočio nikakav problem i grešku što bi moglo naštetiti njezinoj svirljivosti i zvuku. Dakle, ovo je još jedan veliki plus za C40.

Vrat je “mekan” i ruka se po njemu prirodno kreće, tijelo je također primjerene veličine i daje prirodan osjećaj pri držanju same gitare.

Klasična gitara Yamaha C40 – Izgled 

Klasična gitara Yamaha C40 ima lijepi sjajni finiš natural boje koji je tradicionalan za ovu kategoriju gitare. Klasična gitara Yamaha C40 svakako ostavlja dojam kvalitetno izrađenog instrumenta.

Klasična gitara Yamaha C40 – Zaključak 

Klasična gitara Yamaha C40 se kreće u cijenovnom rangu gitara do 1.000,00 kn što i nije mnogo za ovu gitaru. Ako ste početnik i ako ste u mogućnosti izdvojiti ovu svotu za vašu prvu gitaru svakako preporučam Yamahu C40. Iz iskustva mogu reći da s Yamahinim gitarama ne možete pogriješiti. Biti ćete sigurno zadovoljni.

Ukupna ocjena : 4,8 
Recenzija
Datum recenzije
Proizvod
Yamaha C40
Naša ocjena
51star1star1star1star1star

Mala Škola Gitare - komentari