Epiphone EJ200CE – Recenzija

Elektro akustična gitara Epiphone EJ200CE. Pozdrav svima, evo imao sam priliku posuditi ovu gitaru iz lokalnog music shop-a pa sam odlučio da podijelim s vama moje skromno mišljenje.

Elektro-akustična gitara Epiphone EJ200CE proizvodi se u indoneziji. Tijelo / rezonantna kutija je “Super Jumbo” model – koji gitari daje jedan poseban i jedinstven zvuk. Tijelo gitare izrađeno je od javora, dok je top od sitkanske smreke, vrat je C-oblika od tvrdog javora sa hvataljkom – fingerboardom od palisandera sa dodatkom “Crowns”/Pearloid inlay-ima koji daju taj atraktivni “look” gitari. Gitara koristi pouzdan i provjerni pickup eSonic2. Detaljnje specifikacije pogledajte na službenoj stranici EJ200CE-a.

Model koji sam testirao bio je sunburst boje. Također sviđa mi se što su bočne strane rezonantne kutije također u sunburst boji.  Gitara dolazi u tri finiša – Sunburst, Natural i Crna.

Zvuk :

Ukoliko većinom svirate akustične pjesme, ovo je svakako gitara za uzeti u obzir. Imao sam priliku svirati ovu gitaru dva dana na probama i mogu samo reči da je ostavila jako dobar dojam po pitanju zvuka. Odlično se uklapa u sve akustične pjesme koje sam svirao na probi, dali to bili Beatles, Rolling Stones ili Oasis ova gitara je odlično zvučala. Bas tonovi jako lijepo rezoniraju u kontrastu kristalno čistim visokim tonovima.

Noel Gallagher iz grupe Oasis je možda i najzaslužniji za popularnost EJ200, obzirom da godinama koristi Epiphone akustične gitare, a i posjeduje model EJ200.

Gitaru možete kupiti u najvećoj europskoj online trgovini Thomann uz 3 godišnje jamstvo i pravo povrata od 30 dana. Thomannovu ponudu Epiphone EJ200CE gitara možete pogledati ovdje.

Pouzdanost i izdržljvost :

Obje kopče za remen imaju podložak između donjeg dijela kopče i drva što je super jer štiti drvo od oštećenja. Čini se jako čvrsto i pouzdano imati gitaru na remenu. Također ostali hardware-a opravdava cijenu gitare. Ova gitara ostavlja dobar dojam po pitanju pozdanosti i mislim da ukoliko je njegujete (što svaka gitara i zaslužuje) trajati će i služiti va sjednako dobro godinama i godinama. Ekipa iz Epiphona je ponovo odradila odličan posao.

Setup i finiš :

Setup gitare je začuđujuće dobro postavljena što se ne očekuje kod novih gitara. Nema zujanja žica i čudnih zvukova. Inače popuno je uobičajeno da kod kupovine nove gitare setup nije postavljeni te da “uštimati” vrat i akciju gitare.

Nisam siguran da je kod svih EJ200CE gitara setup postavljen kao na mojoj, odnosno da dolaze “out of box” s postavljenim setup-om ali i ako nije, to se lako sredi.

Nakon što sam detaljno pregledao gitaru uzduž i popreko nisam našao niti jedan nedostatak koji bi trebalo napomenuti. Finiš gitare je nevjerovatan i besprijekorno odrađen. Most, sedlo i zatezači (mašinice) su u odličnom stanju i bez zamjerki.

elektro akustična gitara epiphone ej200CE


Cijelokupni dojam :

Elektro akustična gitara Epiphone EJ200CE savršeno se uklapa u svačiji stil sviranja. Svakako preporuka svima koji pretežno sviraju akustične pjesme u bendu ili solo. Možda nema kvalitetu Gibson ili Martin akustičnih gitara ali za više od duplo manje cijene niti ne očekujem. U odnosu cijene koja se kreće oko 430 € i ono što dobijete za tu cijenu ostaviti će sigurno osjećaj zadovoljstva kod svakoga.

Recenzija
Datum recenzije
Proizvod
Epiphone EJ200CE
Naša ocjena
51star1star1star1star1star

Mala Škola Gitare - komentari