Top 9 Aplikacija za Štimanje Gitare – iOS & Android


Top 9 aplikacija za štimanje gitare. Ako tražite aplikaciju za štimanje gitare, vjerojatno prvo što ćete učiniti jest otići u Google trgovinu aplikacija i utipkati “Guitar Tuner” … i dobit ćete preko 400 rezultata, što je jako puno aplikacija za štimanje gitare. Ali koji je najbolji?

Nakon preuzimanja nekoliko aplikacija, istraživanja i raspitivanja u nekim forumima, evo mojeg popisa Top 9 najboljih aplikacija za štimanje gitare.

Ukratko o popisu aplikacija za štimanje gitare :

  • Recenzije aplikacija prikazuju se za stare i nove verzije aplikacije, pa imajte to na umu kod čitanja recenzija.
  • Pojedine aplikacije su samo za iOS uređaje, dakle Apple, ali ima dostupnih verzija i za Android uređaje.
  • Također uzmite u obzir da ni najbolja aplikacija za štimanje gitare nije pouzdana u live situacijama obzirom da su osjetljive na buku, ali bez obzira dobro ih je imati pri ruci za štimanje akustične gitare.

Top 9 aplikacija za štimanje gitare :

 

1. VITALtuner

aplikacija za štimanje gitare VitalTunerod tvrtke Otreus Inc. | Web stranica

Platforma: iOS
Cijena: Besplatna i plaćena verzija

Mišljenje : Uvijek sam bio malo skeptičan prema aplikacijama za štimanje gitare, ali VITALtuner je definitivo promijenio moje mišljenje. Štimer ima nevjerovatno puno opcija, a posebno me dojmila opcija štimanja u “DROP” i fino štimanje za akustičnu gitaru.

 

2. Cleartune – Cromatic Tuner

aplikacija za štimanje gitare cleartune

od tvrtke Bitcount ltd. | Web stranica
Platforma : iOS i Android
Cijena : 3,99 USD

Mišljenje : Pregledno sučelje aplikacije i precizno štimanje bilo kojeg instrumenta. Među najboljim recenzijama, često hvaljen u forumima i gitarskim časpoisima. Definitivno najbolja aplikacija za štimanje gitare na tržištu. Loše strane : nije besplatan.

 


3. Tabs & Chords – Learn and Play

ultimate-guitar-app

od tvrtke Ultimate guitar | Web stranica
Platforma : iOS i Android
Cijena : 2,99 USD (iOS) / 3,50 USD (Android)

Mišljenje : Gigant ultimateguitar.com definitivno je najveća baza tablatura na web-u. Ova aplikacija je odlična kao i sama web stranica. Osim štimanja gitare imate pristup tanlaturama, akordima, lekcijama i imaju preko 120000 recenzija što dovoljno govori a kvaliteti ove aplikacije. Jako korisna aplikacija u svakom pogledu.

 

4. iStrobosoft

iStrobosoft guitar app

od tvrtke Peterson Tuners | Web stranica
Platforme : iOS i Android
Cijena : 9,99 USD

Mišljenje : Ova aplikacija namijenjena je instrumentima kao što su gitara, bas i puhački instrumenti. Ima uobičajene opcije kromatskog štimera u auto ili manualnoj varijanti.

 

 

5. Fender Tuner – Guitar Tuner for Acoustic and Bass

fender tuner app

od tvrtke Yonac Inc. | Web stranica
Platforma : iOS i Android
Cijena : Besplatno

Mišljenje : Odličan štimer od Fendera za početnike na gitari. Jednostavan je za korištenje, sadrži jasne slike koje vam pokazuju kako štimati gitaru, točan je i besplatan. Svakao preporuka za početnike.

 

 

6. Yousician

yousician-app-tuner

od tvrtke Yousician Ltd | Web stranica
Platforma : iOS i Android
Cijena : Besplatno

Mišljenje : Ovo je dosta popularna aplikacija. Jednostavna za korištenje s software-om za učenje gitare. Osim štimera za gitaru ima mnogo opcija koje su jako korisne. Obzirom da je besplatna svakao preporučam da je isprobate.

 

 

7. Cadenza: Tuner + Metronome

Cadenza guitar app

od tvrtke Codewise sustava Kadenca
Platforma : iOS
Cijena : 2,99 USD

Mišljenje : Ukratko odličan štimer s odličnom recenzijama. Uz štimer, drugu najvažniju aplikaciju koju biste trebali imati na svom telefonu je – metronom. Sa Cadenzom if dobijate oboje u paketu. Uzevši u obzir cijenu u odnosu na dobiveno, ovo je sigurno jedna boljih aplikacija s ovog popisa.

 

 

8. Tuner Lite

plusadd-tuner-app

od tvrtke plusadd, Inc | Web stranica
Platforme : iOS
Cijena : Besplatno

Mišljenje : Tuner Lite nudi kromatski štimer s tradicionalnim korisničkim sučeljem i retro look-om dobrih starih analognih štimera za gitaru.

 

 

 

9. GuitarTuna – Tuner for Guitar, Bass and Ukulele

aplikacija za štimanje gitare

od tvrtke Yousician Ltd | Website
Platforma : iOS and Android
Cijena : Free

Mišljenje : GitaraTuna dolazi od iste trtke ako Yousician (gore naveden). Pregledan sa jasnim instrucijama kao štimati. Također uključuje dijagram gitare s mašinicama namijenjenim da se početnici lakše snađu koju žicu treba štimati. Preporuka za početnike.

Mala Škola Gitare - komentari