Akustična gitara Washburn D10S

U širokoj ponudi akustičnih gitara za početnike akustična gitara Washburn D10S i Fender CD60 se konstantno se ističu kao omiljene gitare među početnicima. Konkretno  za Washburn, o kojoj ćemo danas pisati, vjerovatno veliki dio te popularnosti odlazi u prilog i samoj cijeni Washburn D10S koja se kreće oko 1.790,00 kn što je odličan omjer cijene i kvalitete ove gitare, ali osim cijene, akustična gitara Washburn D10S je postala popularna i radi njenog glasnog i bistrog zvuka kojeg proizvodi.

Ukoliko ste u potrazi za početničkom gitarom ili jednostavno želite dodati još jedan primjerak vašoj kolekciji bez izdvajanja velike svote novca nadam se da će vam ova recenzija pomoći u tome da odaberete akustičnu gitaru Washburn D10S.

Jedan od ključnih faktora kod ove gitare je što se radi o Washburn-u, dakle o dobro poznatoj i priznatoj američkoj kompaniji koja je krenula s radom još od 1883. god. odnosno drugim riječima odavno su upisani u povijest glazbe kao renomirana  kompanija koja radi fantastične instrumente.

Akustična gitara Washburn D10S – Izrada 

Kvalitetu zvuka možemo pripisati kvalitetnom procesu proizvodnje ali i kvalitetnom odabirnu materijala za Washburn D10S što čini ovu gitaru tako poželjnom među gitaristima. Za početak gornja-prednja ploča je od punog drveta je ogroman plus kod gitare u ovom cijenovnom rangu. Zašto je toliko bitno? Kao prvo puno drvo puno bolje vibrira nego laminirano i s godinama zvuk postaje bolji kod gitara koje su izrađane od punog drveta, a kao drugo gornju ploču od punog drveta (Solid Top) nalazimo tek god gitara u cijenovnom rangu od 3.000,00 kn pa prema gore. Također treba napomenuti da su bočne i stražnja strana su od maohagonija što dodaje toplinu i punoću zvuka. Vrat je standardno rosewood.

Također sviđa mi se što je Washburn posvetio pozornost i na ostale dijelove gitare, kao što je sedlo koje je napravljeno od kvalitetnog materijala a ne od jeftine plastike. Svakako još jedan plus u prilog Washburn D10S.

Akustična gitara Washburn D10S – Izgled 

Akustična gitara Washburn D10S ostavlja dojam kvalitetne i profesionalne gitare. Također veliki sam fan rozeta na gitari koje se ne vide tako često na akustičnim gitarama ali Wasburn D10S je ima i dodaje posebnu čar samom izgledu gitare.
Akustična gitara Washburn D10S
Akustična gitara Washburn D10S

Akustična gitara Washburn D10S – Zvuk 

Kao što sam naveo na početku akustična gitara Washburn D10S je stekla svoju popularnost radi svog zvuka koji je konstantno bistar, čist i konkretan. Zvuk je jedna od karakteristika koji ide u prilog ovoj gitari jer u većini slučajeva modeli akustičnih gitara blizu tog cjenovnog ranga nisu ni blizu D10S.

Akustična gitara Washburn D10S – Zaključak

Akustična gitara Washburn D10S na tržištu je više od desetlječa i mislim da to govori samo za sebe. Ukoliko možete izdvoji za kupnju Washburn D10S nećete požaliti definitivno. Radi se o odličnoj akustičnoj gitari.
Ukupna ocjena : 4,9 

Recenzija
Datum recenzije
Proizvod
Washburn D10S
Naša ocjena
51star1star1star1star1star

Mala Škola Gitare - komentari